Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı
Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın organize testleri gestaltlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile alakalı sondaj ihya çkızılışmalarımız vardır.
Metres Mekanizması: Yangın bapları, yangın sırasında daim kapalı tutulmalıdır. Bir kapı benzeyen yahut yaylı menteşe bunu sağlar.
Ancak süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda sessiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması zaruri olarak onaylama edilmektedir.
Binaların örgüsına birebir kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya içsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.
Yatay döşeme ve ulama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği muhtevain "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri hordaki gibidir.
Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrol şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin dört dörtlük şekilde alegori getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Mafevkda bucak kayran özellikler; yangın kapılarında yer düz uygulayım özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının hariçya sızmaması dair önlem düzenınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı ali olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının mevzi alması da zorunu kılınmıştır.
Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın Yangın Kapısı Fiyatları kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar uygun kapı kolu kabil olur.
Yangın Bapsı zemin amacı insanoğluın ziyan gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Binalarda belli başlı standartlarda arazi alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı hak itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı panik cenah şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı muhtevain az çok anlayışlevsel şekilde fariza yapmalıdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; gömlek skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari örgüsı özellikle olmak üzere kullanma amacına ve kullanan can sayısına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşkın insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu hileışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.